Friesland Campina lanceert e-learing.

Amersfoort, 13 maart 2017

FrieslandCampina lanceert e-learning voor zorgmedewerkers met basiskennis over eten en drinken.

Dinsdag 14 maart lanceert FrieslandCampina Foodservice de e-learning ‘de Basis van Voeding’. Deze online nascholingscursus biedt zorgmedewerkers een brede basiskennis over eten en drinken voor patiënten en cliënten in de zorg.

Karl Buiks, directeur FrieslandCampina Foodservice: “Patiënten en cliënten in de zorg hebben iedere dag recht op gezond eten en drinken dat bijdraagt aan hun welbevinden en herstel bevordert. Als FrieslandCampina beschikken wij over veel kennis van gezond eten en drinken. Met de e-learning ‘de Basis van Voeding’ delen wij actuele kennis en inzichten op het gebied van eten en drinken in de zorg met zorgmedewerkers.”

Geaccrediteerde e-learning
De e-learning wordt gelanceerd vanuit het online platform ‘Voeding in de Zorg’ dat vorig jaar april door FrieslandCampina Foodservice is opgericht. Deze nascholing biedt in 10 modules overzicht van de actuele stand van zaken rond eten en drinken in de zorg.

‘De Basis van Voeding’ is een geaccrediteerde nascholing voor verzorgenden IG en verpleegkundigen niveau 4. De e-learning is geaccrediteerd met 5 punten door het Kwaliteitsregister V&V. De e-learning ‘de Basis van Voeding’ wordt voor het eerst gepresenteerd op Zorgtotaal in de Jaarbeurs Utrecht van 14 t/m 16 maart.

Over Voeding in de Zorg
Voeding in de Zorg is een kennisplatform over eten en drinken voor zorgmedewerkers. Door columns, video’s, tips en weetjes deelt Voeding in de Zorg kennis over voeding met zorgmedewerkers.

Voor meer informatie: 033-713 33 33
www.voedingindezorg.nl
elearning.voedingindezorg.nl

Koninklijke FrieslandCampina N.V.
Elke dag voorziet FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen. Met een jaaromzet van 11 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld.

FrieslandCampina levert consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven. Daarnaast produceert FrieslandCampina ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector wereldwijd.

FrieslandCampina heeft vestigingen in 33 landen met in totaal bijna 22.000 medewerkers. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort. De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vier marktgeoriënteerde business groups: Consumer Products Europe, Middle East & Africa; Consumer Products Asia; Cheese, Butter & Milkpowder en Ingredients. De vennootschap is volledig in handen van Zuivel-coöperatie FrieslandCampina U.A., met ruim 19.000 leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. Kijk voor informatie op: www.frieslandcampina.com.