Mondkapjes BY CLEANFOCUS

BEAT CORONA TOGETHER

Op veel plekken in Nederland wordt het gebruik van een (niet-medisch) mondkapje dringend geadviseerd of is het verplicht. FoodFocus heeft een complete productlijn ontwikkeld in de strijd tegen Covid-19, met de naam CLEANFOCUS. In het assortiment zijn ook mondkapjes opgenomen, hieronder voor u toegelicht.
 

Mondmaskers
Er is een groot risico op overdracht van besmetting door onbetrouwbare en niet-medische herbruikbare stoffen maskers, die totaal niet geschikt zijn als filter om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hierdoor dienen deze mondmaskers als een vorm van schijnveiligheid. Ook lopen vele mensen nog steeds het risico op besmetting door onbetrouwbare maskers met valse certificeringen (bijvoorbeeld een groot gedeelte uit China). Een masker met valse certificering heeft een veel lagere kwaliteit, waardoor het ademen door een mondmasker lastiger wordt en een slechtere bescherming geeft. Onze leverancier maakt uitsluitend gebruik van high-quality gerectificeerde mondmaskers.

Type mondmaskers
Er is gekozen voor de volgende mondmaskers:

  • EN 14683; 2019 TYPE II
  • EN 14683; 2019 TYPE IIR

Het voornaamste verschil is dat TYPE IIR spatwaterdicht is, dit type wordt voornamelijk in de zorg gebruikt. Het masker volledig spatwaterdicht maken heeft geen invloed op het draagcomfort, maar biedt wel uiterste bescherming voor in de zorg. Het mondkapje TYPE II heeft de ideale combinatie van bescherming en lucht doorlaatbaarheid, met als gevolg dat dit type masker het meest prettig/comfortabel is.  

Waarom dit type mondmasker?

  • Beter ademend vermogen dankzij onze unieke componenten in het masker van hoge kwaliteit. Hierdoor zijn onze maskers comfortabeler om te dragen voor een langere tijd.
  • Het masker is ontwikkeld en geproduceerd in Europa (België). Bij de producent ECA is de ISO 9001:2015 certificering uitgebreid naar “Production of surgical mouth masks and other PPE”. Dit certificaat is uitgegeven door Bureau Veritas en deze partij is de internationale marktleider op gebied van testen, inspecteren en certificeren wat betreft veiligheid, gezondheid en milieu.
  • De mondkapjes hebben een bacteriële filtratie efficiëntie (BFE) van 99,9%.
  • De maskers worden automatisch verpakt door een machine per 10 stuks in de fabriek, zodat medewerkers op de productielijn ze niet hoeven aan te raken. De productie van de gezichtsmaskers gebeurt zo automatisch en hygiënisch mogelijk en dit is uniek in Europa.
  • FoodFocus heeft een grote voorraad direct beschikbaar. Verder werkt onze leverancier rechtsreeks samen met andere producenten die continu leveren, bijvoorbeeld met de Meltblown. Dit is dan ook een uiterst schaars materiaal geworden en andere producenten binnen Europa kunnen hier moeilijk over beschikken.
  • Testrapporten van een geaccrediteerd laboratorium/ certificaat van een derde partij SGS, met vermelding van de gebruikte norm EN 14683 (2019). Voor de certificering beschikken we ook over een ISO IATF en ISO 9001:2015 en binnen dit certificaat wordt ook de productie van mondmaskers en andere beschermingsmiddelen opgenomen.
  • Om tot het type II chirurgisch maskertype te behoren, moeten ze aan de volgende criteria voldoen: Bacterieel filterrendement BFE (%) ≥ 98% & Ademweerstand (Pa/cm²) <40,0 Pa/cm²
  • Bacteriële filtratie-efficiëntie (BFE): De EN 14683-standaardmethode meet de effectiviteit van een chirurgisch masker bij het opvangen van aerosoldruppels die bacteriën bevatten. Het filterrendement hangt af van de deeltjes- of bacteriegrootte, de luchtstroom die door het masker gaat en de oppervlakte- eigenschappen van de deeltjes.

CLEANFOCUS
Verder heeft CLEANFOCUS nog een uitgebreid gecertificeerd assortiment in hand- en oppervlakte desinfectie reiniging. Bent u geïnteresseerd in onze CLEANFOCUS producten? Of wilt u meer informatie over de producten? Neem dan contact op met ons klantenservice team via klantenservice@foodfocus.nl of via 0416-530458. De brochure van CLEANFOCUS is te downloaden op de website van FoodFocus.